18 Ocak 2017 Çarşamba

İSMİNİZE GÖRE ESMA-ÜL HÜSNA. HAYATINIZ DEĞİŞECEK...



Bunu yaparak bizzat, başta benim, Esma-ül Hüsna' sını çıkarttığım ve okumaya başlayıp, devam insanların hayatlarındaki değişimlere şahit olarak yaşadım... Önce ister istemez bir ön yargı oluyor tabii. Fakat sonrasındaki değişim ve farklılıklara inanamayacaksınız... 

Allah-ü Teâlâ’nın her ismi bir takım harflerden meydana gelmektedir. Bu harfler de bir takım rakamları ifade etmektedirler. Her kim ki bu harflerin ve rakamlarını bir ismin içinde toplarsa o ismin sırrı meydana gelmektedir. Her hangi bir kimsenin isminin rakamla ifadesi bir ismin içerisinde bulunursa o kimsenin bütün işleri o isimle ilgilidir. O isim, o kimsenin sırlarını içinde taşımaktadır. Ne zaman ki bir şahsın ismi, hem harfleri hem de  adetleriyle Esma-ül Hüsna’dan her hangi bir isimle tıpatıp yada yakın uyum halinde ise, Esma-ül Hüsna’dan olan o İsim, o kimsenin İSM-İ AZAM’ dır. O kimse bütün meselelerini ve isteklerini, arzularını o isim içerisinde aramalıdır.
İSMİ AZAM’ ile okunan dualar; birçok kaynakta belirtildiği gibi duaların kabulü için çok önemlidir.
Bu nedenle isminize denk gelen ya da en yakın esmayı sürekli okuyarak, hem Allah’a daha yakın bir kul olursunuz her konuda dualarınızın daha çabuk kabul olduğunu görürsünüz. Zamanla Allah’ın sıfat olan o esmanın faydalarını kendi nefsinizde ve hayatınızda görürsünüz.




           İşte o Esmayı belirtilen gün ve saatte okumak önemlidir.


Esma-ül Hüsna’dan her biri başka bir isme bakar. Dolayısıyla siz de kendi isminize bakan esmayı  okumalısınız. Bunu yaparken iki şık vardır.

1. Direkt ve yalnız kendi isminiz karşılığı olan esmadır. İsminizin karşılığı olan esmaya en yakın esma veya direkt olarak da çıkabilir.

Örnek:

İsim : Ayşe
İsminizin harflerinin değerlerinin toplamı 377.
Bu sayıya karşılık gelen esma: Ya RÂFİ
Anlamı : Yukarı kaldıran, yükselten, izzet ve şeref veren.
Sayısal Değeri : 351
Gezegen : Güneş
Gün : Pazar

2. Anne isminiz ile birlikte sizin isminizin toplamına karşılık gelen esmadır. Bunu yapmak için önce kendi isminizin  annenizin değerini ismine bakan ismin esma.  Her iki ismin karşılığı toplamı esmayı  okumaya başlayın.


Örnek : 

İsim : Ayşe
Anne Adı : Zeynep
İsminizin ve anne adınızın harflerinin  değerlerinin toplamı : 446
Bu sayıya karşılık gelen esma: Ya Tevvab
Anlamı : Kulun işlediği günahların cinsine miktarına ve büyüklüğüne - küçüklüğüne bakmadan, bütün tövbeleri çokça kabul eden, günahlarını bağışlayan.
Sayısal Değeri : 409
Gezegen : Müşteri
Gün : Perşembe

İsminize göre Esma-ül Hüsna öğrenmek için,


Facebook grubumuz DUA VE İNSAN katılabilirsiniz...
https://www.facebook.com/groups/duaveinsan/?ref=aymt_homepage_panel


Esma okumaya başladıktan bir süre (birkaç gün veya birkaç hafta içerisinde de olabilir kişiye göre değişir) sonra; kendinizde yada etrafınızda bazı değişiklikler olabilir. Hayatınızdan aslında size hiçbir yararı olmayan insanlar çıkabilir, ya da tam tersi size gerçekten yön verebilecek, fayda sağlayacak insanlar hayatınıza girebilir. İş değişikliği yaşayabilirsiniz, vs… çok değil kısa bir süre sonra göreceksiniz ki hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, kendiniz daha iyi hissedeceksiniz. İstekleriniz size daha rahat ve daha çabuk ulaşacaktır. Allah’ın nimet ve, ihsanlarına kavuşacak… Sıkıntınızın en çıkılmaz bir yerinde yardım ulaşacaktır.
Fakat belirtmeliyim ki; dilinize pelesenk olarak okumayın, tüm kalbinizle, inanarak, anlamını bilerek, sabırla, devamını getirerek yapmadığınız sürece hiçbir fayda sağlamayacağı gibi hayatınızdaki her şey yarım kalıp, tersine dönebilir…


Her ne için olursa olsun, dualarımıza başlamadan önce mutlaka kendi cümlelerimizle niyet etmeliyiz.
Niyet ederken seçtiğimiz kelimelere dikkat etmeliyiz. Ağzımızdan çıkan kelimelerin geri dönüşü yoktur, ne söylerseniz duanız öyle şekillenir. Doğru kelimelerle doğru cümleler kurarak kalbimizdeki niyetimizi söylemeliyiz. Niyet ederken de, duamızı ederken de yüksek sesle değil, kendinizin duyacağı bir ses tonuyla söyleyiniz ve okuyunuz. Ve unutmayın ki her ne niyetle duanızı ediyorsanız çabalamadan hiç bir şey olmaz, haram niyetlere dua edilmez...
                     

                                             MUCİZE DİYE BİR ŞEY VARDIR…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder