25 Ocak 2017 Çarşamba

SEBEPSİZ, SÜREKLİ AĞLAYAN ÇOCUKLAR İÇİN ...

 Facebook grubumuz DUA VE İNSAN katılabilirsiniz...


Geceleri sebepsiz ağlayan çocuklara,gece yatırılırken okunmaya devam edilirse çocuk sebepsiz ağlamalardan inşallah kurtulur.

Peygamber Efendimiz (s.a.s) torunları Hz. Hasan ve Hüseyin'e aşağıdaki duayı okuyup onların şeytandan ve bütün kötülüklerden korunmasını Allah'tan (c.c) istemiştir.

“Üîzüke bi kelimâti’llahi-t-tâmmeti min külli şeytanin ve hâmmetin ve min külli aynin Lâmmetin.”

ANLAMI:

"Allah sizi; şeytanların,zehirli mahlukların ve nazarı değen gözlerin şerrinden,eksiksiz kelamının yüzü suyu hürmetine korusun."

Diğer Bir Diğer Dua:
"Allahümme Rabben-nas müzhibel-be’s üşfi enteş-şafi la şafiye illa ente üşfi şifaen la yüğadiru sekamen"
Anlamı:
 "Ey Allah’ım! İnsanların Rabbi sensin, her zorluğu gideren sensin. Şifa ver, şifayı ancak sen verirsin, senden gayrı şifa verecek yoktur. Öyle bir şifa ver ki, hasta üzerinde hastalık izi ve eseri bırakmasın.’’ 

Her ne için olursa olsun, dualarımıza başlamadan önce mutlaka kendi cümlelerimizle niyet etmeliyiz.


Niyet ederken seçtiğimiz kelimelere dikkat etmeliyiz. Ağzımızdan çıkan kelimelerin geri dönüşü yoktur, ne söylerseniz duanız öyle şekillenir. Doğru kelimelerle doğru cümleler kurarak kalbimizdeki niyetimizi söylemeliyiz. Niyet ederken de, duamızı ederken de yüksek sesle değil, kendinizin duyacağı bir ses tonuyla söyleyiniz ve okuyunuz. Sabredin. Ve unutmayın ki her ne niyetle duanızı ediyorsanız çabalamadan hiç bir şey olmaz, haram niyetlere dua edilmez...

                        MUCİZE DİYE BİR ŞEY VARDIR…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder