4 Mayıs 2017 Perşembe

HIDIRELLEZ BEREKET DUASI

Hıdırellez Duası;



1-) “Ya Rabbi Sen dünyanın kainatın sahibisin.Her canlıyı yaratan Sensin. Benim ve her canlının Rabbi de Sensin.Benim hem dünyamı hemde ahiretim güzel eyle. Bana ve tüm kullarına hak ettiğimiz gibi değil lutfunla ve merhametinle muamele eyle. Hızır (as) ve Hıdır(as) bana yoldaş eyle. Bizleri hata ve yanlışlarımızdan döndürsünler. Maddi ve manevi sıkıntılarımızda her zaman yanımızda olsunlar. Dualarımızı Senin güzel isimlerin hürmetine, habibin hürmetine kabul buyur. Amin."
2-) “Ya Rabbi! Sen dünyanın, kâinatın sahibisin ve her canlıyı yaratansın. Benim de Rabbimsin ve her canlının da Rabbisin Mevlam. Kullarının ve her canlının hakkını kullara verdiğin o günün, bugün olması sebebiyle bu günahkâr kulunun da hakkını sen ver Mevla’m.
Rabbim! Senden, Senin varlığını, birliğini, mucizelerini yaşamayı ve yaşatmayı bana nasip etmeni istiyorum. Bizleri diğer canlılara karşı mahcup etme güzel ALLAH’ım.
Hızır (a.s.) ve Hıdır (a.s.) bu yolda bizlere arkadaş olsun da, hata ya da günah işlemekten alıkoysunlar. Dünya hayatında, maddi-manevi sıkıntılarımızda da her zaman yanımızda olsunlar Ey Rabbim.
ALLAH’ım! Yoksa bizler kul olarak bu dünyada hemen bozuluruz. Ne olur Rabbim! Bizleri Senin ve Peygamberimizin (Sallallahu aleyhi ve sellem) merhametinden mahrum etme ALLAH’ım. Sana yalvaran bu kulunun da dünya ve ahiret hayatını kazandır. İşimizle, gücümüzle, duamızla sana sığınıyoruz güzel ALLAHım”.
HIDIRELLEZ BEREKET DUASI
“Allahümme Rabbühü Ya Halkalhalas Muhammedin Resulullah Yetiş imdadıma Ya HIZIR YA İLYAS”
Bu dua 40 defa okunur Hıdırellezden bir gün önce (2016 yılı için 5 Mayıs günü) 39 defa. Hıdırellez günü (2016 yılı için 6 mayıs günü) 1 defa okunup 40 a tamamlanır. Kişinin içinden geldiği gibi Allah’a dua eder. Allah’tan dileklerini ve bu senenin hayırlı olması, bol rızıklı olmasını ve diğer isteklerini bildirir.
HIDIRELLEZ RIZIK DUASI
Yâ Allahu, yâ Rabbi, yâ Hayyü, yâ Kayyûmü, Yâ Zel Celâli ve ikram.
Es’elüke bismikel azîmil-a’zami
Enterzukanî helâlen tayyiben.
Allahümme in kâne rızkunâ fissemâi enzilhu
Ve in kâne fil ardi ezhirhu ve in kane ba’iden karribhu
Ve in kâne kâriben yessirhü
Ve in kâne kalîlen kessirhü
Ve in kâne kesîren ihfazhü bilbereketi”

Rızık Duası’nın Türkçe meali ise şu şekildedir :
"Yüceler yücesi olan isminin hakkı için senden isterim. Bana helâl rızık ver. Allah’ım, eğer rızkımız semada ise onu indir. Eğer yerde ise onu çıkar. Uzakta ise onu yaklaştır. Yakın ise kolaylaştır. Az ise çoğalt. Çok ise onu bereketlendir. Amin."


MUCİZE DİYE BİR ŞEY VARDIR…
Her ne için olursa olsun, dualarımıza başlamadan önce mutlaka kendi cümlelerimizle niyet etmeliyiz.

Niyet ederken seçtiğimiz kelimelere dikkat etmeliyiz. Ağzımızdan çıkan kelimelerin geri dönüşü yoktur, ne söylerseniz duanız öyle şekillenir. Doğru kelimelerle doğru cümleler kurarak kalbimizdeki niyetimizi söylemeliyiz. Niyet ederken de, duamızı ederken de yüksek sesle değil, kendinizin duyacağı bir ses tonuyla söyleyiniz ve okuyunuz. Sabredin. Ve unutmayın ki her ne niyetle duanızı ediyorsanız çabalamadan hiç bir şey olmaz, haram niyetlere dua edilmez...

Facebook grubumuz DUA VE İNSAN katılabilirsiniz...
https://www.facebook.com/groups/duaveinsan/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder